fotoarts.pl - forum fotograficzne :: Zobacz temat - Warstwy podłoża, warstwy fotograficzne i pomocnicze
forum fotoarts.pl

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Rejestracja :: Profil :: Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości :: Zaloguj :: katalog stron foto

Warstwy podłoża, warstwy fotograficzne i pomocnicze

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - forum fotograficzne Strona Główna -> Fotografia tradycyjna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gacek

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 12:22 am    Temat postu: Warstwy podłoża, warstwy fotograficzne i pomocnicze Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, mam gorącą prośbę zaczęłam hobbystycznie uczęszczać do studium kier. fotografia, mam napisać pracę o Warstwach podłoża, warstwach fotograficznych i pomocniczych, nie bardzo wiem jak ten temat ugryźć niestety Sad nie wiem do czego się to wszystko odnosi czy do warstw w paperze fotograficznym czy do negatywów, błagam o pomoc. Szukałam w necie cokolwiek na ten temat, niestety nie udało mi się nic znaleźć.
Będę wdzięczna za pomoc za podpowiedź gdzie tego szukać. Przedmiot, na który mam to napisać dotyczy procesów fotograficznych...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bacanski
Ostrzeżenia : 1
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Pomocy: 38

Aparat: S5

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 1:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem o co dokladnie chodzi ale jesli mowisz o tradycyjnej fotografii to moze chodzic o czulosci blony i gradacje papieru fotograficznego oraz powierzchnie papierow.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
tomi09pl

cool użytkownik
cool użytkownik

Pomocy: 7

Aparat: maly i sredni

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 2:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tez nie dokladnie rozumiem pytanie, ale jezeli chodzi np o papier to moze ten link bedzie pomocniczy http://en.wikipedia.org/wiki/Photographic_paper
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
weesee

stary wyjadacz
stary wyjadacz

Pomocy: 42
Aparat: na film zwojowy

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 12:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poszukaj po antykwariatach albo na alledrogo książki, której autorem jest Jan Rajmund Paśko:

cenowo kilka złotych a to co Cię nurtuje jest tam szeroko opisane

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - forum fotograficzne Strona Główna -> Fotografia tradycyjna Wszystkie czasy w strefie GMT + 3 Godziny
Strona 1 z 1

Skocz do: