fotoarts.pl - forum fotograficzne :: Zobacz temat - Revue 700 El
forum fotoarts.pl

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Rejestracja :: Profil :: Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości :: Zaloguj :: katalog stron foto

Revue 700 El

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - forum fotograficzne Strona Główna -> Testy sprzętu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maciek P

stary wyjadacz
stary wyjadacz

Pomocy: 6
Aparat: KM D7D

PostWysłany: Wto Lut 01, 2005 1:26 am    Temat postu: Revue 700 El Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zostałem szczęśliwym posiadaczem tego aparatu za całem 80 złociszy. Aparat ten jest dobrze i solidnie wykonany. Dom minusów należy napewno brak reczengo ustawiania czasów i przysłony (duzy minus). Fajnie rozwiązane jest ustawianie czułości które znajduje się w obiektywie w postaci czegoś co zarazem jest zintegrowanym filtrem na obiektyw jak i pełni role pierscienia fdo zmiany czułości. Jak kazdy dalmierz psiada w wizjerze plamke która tu jest dobrze widoczna i łatwo sie ustawia ostrość. W tym że wizjerze znajduje sie drabina czasów i przysłony która wygląda tak że śa czasy i automatycznie do nich dopisane przysłony. Aparat malutki mieści się w kieszeni. Jest to dobry aparat d;a lpgpś ltp zaczyna przygode z dalmierzem. Sam jeszcze nie skończyłem filmu ale z tego co znalazłem w sieci (zzdjęcia) obiektyw ostrzy bardzo dobrze, lecz niedługo zobacze jak jest w moim. migawka ze względu na budowe chodzi cichutko. Jedynym problemem jest bateria która orginalnie powinna miec napięcie 1.35 V a teraz mozna kupić tylko 1,55 V. Może niewiele ale jednak jest przekłamanie małe bo małe ale jest. Można to rozwiązac poprzez wlutowanie oierdułki obniżającej napięcie. Mój egzemplarz jest srebrny ale łądniejszy byłby czarny. A teraz coś dla maniaków parametrów szkło 35mm 1:2,7 czasy od 1\30 aż do 1\650. Aparat dobry polecam za tą cenę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Coma777

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik

PostWysłany: Czw Lip 24, 2008 11:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
Tez posiadam ten aparat, jeszcze do konca go nie rozkminilem.
Jak sie zmienia czulosc na pierscienu? I czy ten ostatni pierscien tuz przy korpusie sluzy do ustawienia czasu migawki? jest tam B... ale tez sa metry. I do czego sluzy ta bateria??? Automatyczna przeslona ustawia sie elektronicznie??? Pozdrawiam C.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ukasz78

młody wyjadacz
młody wyjadacz

Pomocy: 1

Aparat: K10

PostWysłany: Czw Lip 24, 2008 11:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli czułość ustawia się pierścieniem to pierścień zapewne należy przekręcić, bateria pewnie do światłomierza, a ten ostatni pierścień
jeszcze nie wiem do czego
Tak sobie dedukuje. Wink

Dzień dobry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - forum fotograficzne Strona Główna -> Testy sprzętu Wszystkie czasy w strefie GMT + 3 Godziny
Strona 1 z 1

Skocz do: