| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
zdrowy-zab
Nowy Użytkownik

Aparat: Planowany
|
|
No to tak. Mam do wyboru Sony HX1 oraz Nikon P100. Aparatu będę używał do zdjęc jakis tam artystycznych, makro ale i również wakacje itp. Pan w fotojokerze odradzil mi p100, powiedział ze nikony lubią się psuc....doradził mi sony hx1. Czytam i czytam i kompletnie nie wiem co wybrac. Może wy byście coś doradzili ?
Tak, jeżeli to jest najważniejsze to witam !
Ostatnio zmieniony przez zdrowy-zab dnia Nie Maj 02, 2010 1:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fleandril
młody wyjadacz

Dołączył: 26 Sty 2006 Posty: 918 Pomocy: 11 Skąd: Lublin-Poznań Aparat: Canon 30d, Minolta 505si+ sonar 135mm i pancolar 50
|
|
Nam też jest miło Cię poznać... _________________ blog fotograficzny
Mówi się życie i żyje się dalej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PP
młody wyjadacz

|
|
| Zdrowy zebie, czy zadales sobie trud zapisania sie tu tylko by zadac to jedno pytanie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
weesee
stary wyjadacz

Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 2278 Pomocy: 42 Skąd: koszalinek Aparat: na film zwojowy
|
|
| zdrowy-zab napisał: | | Pan w fotojokerze odradzil mi p100, powiedział ze nikony lubią się psuc....doradził mi sony hx1 |
sony docenia sprzedawców promujących ich wyroby i nagradza ich za to.
nie pytaj nigdy sprzedawców(poza nielicznymi wyjątkami), oni doradzą Ci to na czym mają większą marżę. _________________ małym i średnim |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bono
stary wyjadacz

Dołączył: 16 Sty 2003 Posty: 3523 Pomocy: 18 Skąd: z łona matki
|
|
kup nikona i nie marudz. sony to manipulacja pracownikami sklepow. nikon oczywiscie nie nagradza sprzedawcow. robi najlepsze aparaty na swiecie korzystajac rowniez z technologii sony. wiec po co kupowac sony? sprawdz tylko czy ten nikon ma takie pozyteczne funkcje jak hx1:
# Tryb panorama.
# Tryb Handheld Twilight.
# Tryb Anti Motion Blur.
co to jest sprawdz sobie w siecie. ja tylko ci powiem ze to dziala. _________________ Głowa robi zdjęcia, nie aparat.
www.bonecki.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Inter-Foto
Nowy Użytkownik

|
|
Jeżeli chodzi o te dwa modele,to wybrałbym Nikona p100,chociaż nie jest on spełnieniem marzeń. Zróbmy inaczej: napisz jaki budżet na zakup aparatu posiadasz i wtedy doradzimy coś odpowiedniego  _________________ fotookazja.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcinc81
cool użytkownik

Dołączył: 11 Cze 2010 Posty: 248 Pomocy: 1 Skąd: Kielce Aparat: Canon 500D
|
|
| Inter-Foto przecież to odgrzewany kotlet. Koleś dawno już ma aparat i nic Ci nie napisze... Nawet się nie pochwalił co kupił... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|