| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Cygnus
Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maćko Ostrzeżenia : 1 stary wyjadacz

|
|
Tak, widziałem tą stronę.
Jestem pod wielkim wrażeniem...ale wrażeniem przede wszystkim umiejętności fotografa. Przy takich umiejętnościach dobierania ekspozycji i obróbki (choć pisze, że to jpg) jestem pewien, że mógłby to powtórzyć każdym innym aparatem. Wystarczy pooglądać resztę jego zdjęć.
Choć to D3 faktycznie prawie nie szumi. Fajną matrycę zrobili. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kolec7
stary wyjadacz

|
|
Pomijając puszke i reszte bzdetów technicznych........
.....ten facet jest czarodziejem    _________________ "W życiu piękne są tylko chwile"
www.adamczak.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bacanski Ostrzeżenia : 1 stary wyjadacz

Aparat: S5
|
|
moze go wynajme na mojego sluba...
fakt ma bardzo dobre fotki...
a co do samej puszki... wszystko ok ale ciekawe jaka bedzie ostateczna cena na polskim rynku...
i jak beda dzialac z nim starsze obiektywy... chcialbym miec mozliwosc pobawic sie nich choc dzien....  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
storm Ostrzeżenia : 1 młodszy wyjadacz

|
|
Fotki wygladaja pro oczywiscie, co do szumow to daruje sobie podniecanie sie ogladajac zmniejszone sample..
Przy dobrze naswietlonych fotach ziarno zawsze jest mniejsze i latwiej je usunac.
A jego foty zdecydowanie sa dobrze naswietlone  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rave
stary wyjadacz

|
|
| storm napisał: |
Przy dobrze naswietlonych fotach ziarno zawsze jest mniejsze i latwiej je usunac.
A jego foty zdecydowanie sa dobrze naswietlone  |
LOL
wybacz moj smiech ale nie wiem jak mam to rozumiec, mamy oceniac poziom szumow na fotach -1.5 EV ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kolec7
stary wyjadacz

|
|
Dobre sobie  
| storm napisał: | | co do szumow to daruje sobie podniecanie sie ogladajac zmniejszone sample.. |
A wg Ciebie, analize szumów robi się na powiększeniu 400%  _________________ "W życiu piękne są tylko chwile"
www.adamczak.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
corvus Ostrzeżenia : 1 młody wyjadacz

|
|
| kolec7 napisał: | | A wg Ciebie, analize szumów robi się na powiększeniu 400% |
wg. mnie jak ktoś umie zrobić takie zdjęcia, to zrobiłby je tak samo dobre aparatem o kilka półek 'gorszym' i przy takim powiększeniu nie byłoby widać różnicy, więc trudno uznać to za miarodajny test możliwości technicznych aparatu - raczej test umiejętności fotografa _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
storm Ostrzeżenia : 1 młodszy wyjadacz

|
|
[quote="Rave"] | storm napisał: |
LOL
wybacz moj smiech ale nie wiem jak mam to rozumiec, mamy oceniac poziom szumow na fotach -1.5 EV ? |
a czy cos takiego napisalem?
Raczej to ze nie kazdy potrafi ustawic ekspozycji w puntk.
A ten fotograf potrafi dzieki czemu wykorzystuje na maxa mozliwosci matrycy.
| kolec7 napisał: | Dobre sobie  
| storm napisał: | | co do szumow to daruje sobie podniecanie sie ogladajac zmniejszone sample.. |
A wg Ciebie, analize szumów robi się na powiększeniu 400%  |
Hmm nie, ale mnie nie zadawala taki thumbnail, wolalbym 1:1 jesli juz mialbym to robic..  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kolec7
stary wyjadacz

|
|
A wniosek jest z tego jeden - nie aparat robi zdjęcia.......
Pozdrawiam.  _________________ "W życiu piękne są tylko chwile"
www.adamczak.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rave
stary wyjadacz

|
|
| dla mnie te zdjecia sa dosc srednie, saam fakt ze ktos tu sie nimi tak jara sprawia i jeszcze mowi cos o max mozliwosciach matrycy aparatu na etapie przedprodukcyjnym to juz w ogole lol |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maćko Ostrzeżenia : 1 stary wyjadacz

|
|
A co jest dla Ciebie Rave'ie Drogi średniego w tych zdjęciach?
Nie mówimy tu o kadrach i pomysłach ale o kolorach, kontraście, szumach. Kolor się pewno nie podoba, co...?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rave
stary wyjadacz

|
|
| Dla mnie te zdjecia sa ok, profesjonalna robota z wykorzystaniem wyjatkowych mozliwosci focenia w slabym swietle ktore oferuje nowy nikon, a ktorych wczesniej nie oferowal. Nie widze w nich nic ponad to. Zmniejszone do rozmiaru webowego, nie mozna im nic zarzucic. I wlasnie dlatego mowie ze nie wiem czym sie tak jaracie, Canon ladne iso ma od dawna. To ze Nikon teraz Canonowi w tym temacie dorownal nie sprawia ze te zdjecia nagle zyskaly jakiejs wyjatkowosci. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adam.B
stary wyjadacz

|
|
| kolec7 napisał: | Pomijając puszke i reszte bzdetów technicznych........
.....ten facet jest czarodziejem    |
Przepraszam ale chyba nie zrozumiałem...
Dlaczego ten facet jest czarodziejem?
Wczoraj byłem na wyścigach konnych, rozmawiałem z Angielskim fotografem, miał na szyji D3 na ramieniu D2x (z obiektywami) i na drugim ramieniu 300MM NIKKORA.
Powiedział że Ten Nikon (D3) jest lepszy od 1D Mark III, włączył aparat, pokazał mi ustawienia ISO Do 25600 jak wiecie:)
Mówił że do 6400 Iso jest użyteczne ale 25600 to już zbyt szumiące, szczególnie przy takiej pogodzie jaką przedstawiał nam wczorajszy dzień (było pochmurnie i deszczowo).
(Jedyne czego nie zrozumiałem to czemu mi powiedział że ta matryca ma 21mpx.... Ale pomijając to...)
Ps. Chciał mi sprzedać Go za 4500funtów:D
Te zdjęcia jak dla mnie są super... chociaz chętnie zobaczył bym je w 1:1...
Ale... Raczej niewielu nowożeńców drukuje zdjęcia wieksze niż 20x30....
POZDRAWIAM... _________________ Wszystko trzeba robić tak żeby było dobrze! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|