fotoarts.pl - forum fotograficzne :: Zobacz temat - Nikon D200 i Nikkor 70-210 F4
forum fotoarts.pl

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Rejestracja :: Profil :: Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości :: Zaloguj :: katalog stron foto

Nikon D200 i Nikkor 70-210 F4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - forum fotograficzne Strona Główna -> Testy sprzętu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Emo

stary wyjadacz
stary wyjadacz

Pomocy: 6
Aparat: "6 cali miedzy uszami "

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 9:24 pm    Temat postu: Nikon D200 i Nikkor 70-210 F4 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pierwsze szybkie wrazenia własniewróciłem z "poligonu " strzelałem siatkę

pierwsza rzecz ładny czysty balas bieli co przy swietle w tej hali jest duzym wyczynem , bardzo efektywny autofokus tam gdzie F5 juz nie dawał rady D200 smiga az milo nawet z nikkorem 70-210 F4 ktory do najszybszych nie nalezy D200ka pracuje zaskakujaco szybko DCs sie po prostu nie wyrabiał Dobiegaczka w szerokim polu krycia pieknie prowadzi wiec 95% fot jest ostrych te pozostale 5% kłade na karb mojego braku umiejetnosci pracy z tak szerokim polem krycia AF przyukorekcie +0,3 EV korpusik wypluwa takie jpg ze spokojnie moglem to wyslac do PAP u bez zadnego obrabiania dla mnie Laughing rewela ile czasu do przodu Wink duzy jasny wizjer to mi sie podoba i te 5 klat / s trzepie jak karabin dzieki temu generalnie aby uzyskac 10 klat do agencji musialem zrobic 100 zdjęć a nie 260-300 jak przy dcsie to plusy szybki , i jeszcze raz szybki wystarczajaco jak dla mnie no i ten bufor nie mialem zadnych zatrzyman moglem caly czas pracowac ktos zrobil dobra robotę i ciesze sie ze nie kupilem D2X D200 jest mniejszy lżejszy a itka ma to wszystko co uzywałbymw D2X , niestety przy czułosci 2000-3200 iso matryca szumi i widac dosc duze ziarno choc jest ono i tak o wiele mniejsze niz z dcsa niestety odszumianie ktore sie wlacza autoamtycznie przy 1600 iso jest dość agresywne likwiduje ziarno ale bije po ostrosci i mocno widac to na zdjeciach generalnie moze byc w gazetach i tak tego nie bedzie wiidac ale z tym trzeba cos zrobic to znaczy wylaczyc i zobaczyć jak wyglada bez tego > nie wiem jak wygladaja odbitki na papierze z tej matrycy nie mialem czasu ich zrobic w przyszlym tygodniu podrzuce cos do kumpla i skopuje

Jeszcze pewnie zjande jakies wady ale na dziisiaj to tyle
P.s ktos mi mówil ze jeg oD200 pozeral baterie 3-4 godziny na właczonym korpusie i klapa w moim czegos takiego niema zostawilem go wlaczonego na 4 godziny i bateria 100%

weesee

stary wyjadacz
stary wyjadacz

Pomocy: 42
Aparat: na film zwojowy

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 11:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widzę że Ci się coraz bardziej podoba ta zabawka. próbowałeś już postrzelać z manualami?
Emo

stary wyjadacz
stary wyjadacz

PostWysłany: Nie Kwi 13, 2008 7:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

taaaaak ... w menu wpisujesz jaka ogniskowa i jaka jasnosc szkla i wszystko biega ........... Czy mi sie podoba w sumie to nieistotne, ma byc szybki pewny i zapisywac dobre duze pliki możliwie maximum efektów przy minimum pracy w kompie i z tego sie wywiązuje ten korpus znakomicie on nie ma mi sie podobac ma zarabiac i zarabia
Artoo

młody wyjadacz
młody wyjadacz

Pomocy: 4
Aparat: zapłonowy

PostWysłany: Nie Kwi 13, 2008 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wybacz, ale brak interpunkcji sprawil, ze nie przebrnalem przez Twojego posta Wink

Wyglada na to, ze sie podoba. Fajnie! Smile

Emo

stary wyjadacz
stary wyjadacz

PostWysłany: Nie Kwi 13, 2008 9:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podoba sie to całkiem inny korpusik Leica R9 z digital Back
hasko

młody wyjadacz
młody wyjadacz

Pomocy: 3
Aparat: d2h

PostWysłany: Nie Kwi 13, 2008 10:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mi wlasnie w d2h brakuje tej matrycy... ale moze po wakacjach d200 tez wleci do plecaka Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - forum fotograficzne Strona Główna -> Testy sprzętu Wszystkie czasy w strefie GMT + 3 Godziny
Strona 1 z 1

Skocz do: