fotoarts.pl - forum fotograficzne :: Zobacz temat - Fotografie w Solarium, jak ?
forum fotoarts.pl

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Rejestracja :: Profil :: Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości :: Zaloguj :: katalog stron foto

Fotografie w Solarium, jak ?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - forum fotograficzne Strona Główna -> Fotografia cyfrowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MC_NEO

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik

Aparat: Nikon D80 + AF-S DX Zoom-Nikkor 18-135 mm f/3.5-5.6G IF-ED + AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300 mm f/4.5-5.6G IF-ED + Nikon SB-900. Canon EOS 300 V + Canon EF 28-90 mm f/4-5.6.

PostWysłany: Pią Gru 24, 2010 2:02 am    Temat postu: Fotografie w Solarium, jak ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam...

Otrzymałem propozycję sesji fotograficznej w solarium, niestety nie mam doświadczenia dotyczącego zdjęć w takicjh warunkach, czy sam filtr UV wystarczy?
Co z Balansem Bieli, ustawiać w stronę czerwonego czy niebieskiego ?
Czy zalecacie jakieś konkretne ustawienia aparatu i lampy + jakiś filtr?

Pozdro...
MC_NEO

Inter-Foto

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik

PostWysłany: Czw Sty 13, 2011 2:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szczerze mówiąc to nigdy nie robiłem zdjęć w solarium,wiec również podłącze się do tematu. Na zdrowy rozum balans bieli powinno ustawić się w strone czerwonego,ale poczekajmy na pozostałe wypowiedzi.
LueLue_pl

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik

PostWysłany: Czw Cze 16, 2011 11:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tez nie miałem okazji robić tam zdjęć,ale widziałem kilka z nich jako obraz i muszę przyznać,ze prezentowały się naprawdę świetnie. Co do bilansu bieli,to ustawiłbym raczej w strone czerwonego i zobaczył jak wyjdzie w praktyce.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luc

stary wyjadacz
stary wyjadacz

Pomocy: 70

PostWysłany: Nie Cze 19, 2011 5:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fajny wątek :-]
Adam.B

stary wyjadacz
stary wyjadacz

Pomocy: 20

PostWysłany: Nie Cze 19, 2011 6:09 pm    Temat postu: Re: Fotografie w Solarium, jak ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

MC_NEO napisał:

Co z Balansem Bieli, ustawiać w stronę czerwonego czy niebieskiego ?
MC_NEO

RAW Smile

kasia miła

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik

PostWysłany: Pon Cze 20, 2011 10:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

jeżeli uda Ci się już wykonać taką sesję, prosimy abyś podzielił się doświadczeniami.

Maciej77

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik

PostWysłany: Czw Lis 10, 2011 11:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokłądnie najlepiej rzuć tutaj jakieś zdjęcia, bo nigdy nie spotkałem takiej sesji ale myśle że odpowiednie filtry wystarczą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anik
Obecnie zbanowany
Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik

PostWysłany: Pią Lis 11, 2011 1:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj tak wrzucaj od razu! A na czym ma polegać ta sesja? Reklama solarium czy poprostu chcesz wykorzystać kontekst Smile?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - forum fotograficzne Strona Główna -> Fotografia cyfrowa Wszystkie czasy w strefie GMT + 3 Godziny
Strona 1 z 1

Skocz do: